Eksamen kan være en stressende tid for mange elever, men med den rette forberedelse kan usikkerhed erstattes af tryghed og præstationsevne.
Giv dit barn den allerbedste mulighed for at gå trygt og sikkert gennem prøverne til sommer. Sammen med en af NaviLærs dygtige faglærer hjælpes både du og den unge gennem forløbet.
Har du et barn i 9. klasse, som snart skal til afgangsprøver og gerne vil føle sig bedst mulig forberedt? Og synes du, at det kan være svært, som forældre, at vejlede og støtte dit barn i forberedelserne?
Inden længe starter eksamensperioden for alle landets 9. klasser. En tid, som for barnet, kan være forbundet med spænding, nervøsitet, mange og store krav samt en uoverskuelighed for, hvad de enkelte prøver indebærer.
Mange læsevanskeligheder er begrundet i ordblindhed. Det store spørgsmål er, om ordblinde kan lære at læse?
Min påstand er, at alle kan rykke deres læsefærdigheder. Men udgangspunkt i den enkelte – uanset alder - underviser jeg med synlige mål mod næste step. Såvel børn som unge oplever den faglige læseudvikling, og alle rykker sig personligt og får mod på ny læring. Så uanset om læsevanskelighederne skyldes ordblindhed eller andre årsager, finder vi sammen en vej mod målet.
Er du interesseret book gerne en gratis og uforpligtigende læsesamtale?
Til eksamenstræning bliver du sikker i at gennemskue kravene både i læsning, retstavning og skriftlig fremstilling. Vi arbejder med de forskellige krav, brug af internet til eksamen og ikke mindst refleksion og viden om de forskellige genrer.
Nogle krav du vil møde både på de gymnasiale og erhvervsrettede ungdomsuddannelser.
Til ordblinde elever vil vi have fokus på brug af AppWriter/ IntoWords i denne træning, således der skabes det bedst mulige udgangspunkt.
Langt de fleste skoler foretrækker den prøveform, hvor eleverne trækker en tekst, de selv må forberede hjemmefra. Kravene er dog store – og kan være svære at gennemskue. Ved et forløb i eksamenstræning i den mundtlige del bliver du vejledt og klædt på til eksamenen. Efter endt forløb er du klar til eksamen – og du kan faktisk overføre en del fra dette kursus til de andre sprogfag og ikke mindst samfundsfag.
Arbejdet med og planlægningen af prøven i skriftlig matematik kan være en udfordrende proces for barnet at være i. Hvordan forbereder man sig bedst muligt på denne prøve? Hvad kan man som forældre gøre for at hjælpe sit barn godt på vej frem mod prøven?
Har du et barn i 9. klasse, som snart skal til afgangsprøve i skriftlig matematik? Og synes du, det kan være svært at støtte og hjælpe dit barn i tiden op mod prøverne?
Med mine 10 års erfaring med skriftlige afgangsprøver i matematik tilbyder jeg målrettede boost frem mod prøverne, som vil styrke dit barns faglige selvtillid og sikre, at barnet går til prøverne med de bedste forudsætninger. Forberedelserne til prøven indebærer struktureret træning, strategier til problemløsning og fokus på typiske eksamensopgaver, så dit barn får den nødvendige vejledning og støtte frem mod prøverne.
For at sikre at prøveforberedelserne tilpasses det enkelte barn, tilbyder jeg både hold-boost samt 1:1 undervisning. Lad mig hjælpe dit barn med at blive klar til de skriftlige prøver i matematik i maj.
Kontakt os for en uforpligtende snak.
For skriftlig eksamen kan det handle om at øve sig på at skrive essays, breve eller analyser af tekster, mens det for mundtlig eksamen ofte er vigtigt at kunne diskutere emner, udtrykke sig klart og korrekt samt anvende relevante ordforråd og grammatik.
For at forbedre sine skriftlige færdigheder kan det være en god idé at skrive prøveskriverier, som man efterfølgende kan få feedback på. Det giver mulighed for at arbejde med de svagheder, man måtte have, og samtidig forbedre sin evne til at strukturere en sammenhængende tekst. Det er også vigtigt at øve sig på at formulere sig klart og præcist, så man kan udtrykke sine idéer på en forståelig måde under eksamen.
Mundtlig eksamensforberedelse kræver også øvelse. Det kan være rigtig fornuftigt at øve sig på at tale om de emner, der kan komme op til eksamen. At kunne forklare sine tanker på engelsk, bruge et passende ordforråd og strukturere sin tale effektivt er nøglekompetencer, der kan øves igennem samtaler og præsentationer.
En anden vigtig del af eksamensforberedelsen er at arbejde med tekstforståelse. At læse og analysere tekster på engelsk, både litterære og faktuelle, gør det lettere at besvare spørgsmål om teksterne og reflektere over indholdet under eksamen. Øvelse i at finde de vigtigste informationer, forstå forfatterens synspunkt og argumentere for egne holdninger er nyttige færdigheder.
Endelig er det vigtigt at tage sig tid til at repetere de grammatiske regler og ordforråd, som er essentielle for både mundtlig og skriftlig eksamen. En solid forståelse af engelsk grammatik gør det muligt at bruge sproget korrekt, hvilket kan gøre en stor forskel i bedømmelsen.
Arbejdet med og planlægningen af denne prøve kan være en udfordrende proces for barnet at være i. Der skal udarbejdes en synopsis med en passende problemstilling, med dertilhørende arbejdsspørgsmål, som skal dække alle naturfagene.
Med mine 10 års erfaring som både eksaminator og censor tilbyder jeg målrettet vejledning, der støtter dit barn gennem hele forberedelsen. Fra 1. april, hvor eleverne trækker deres naturfagsemne, kan vi sammen arbejde fokuseret med at udvikle en skarp problemstilling, strukturere undersøgelsen og styrke argumentationen, så dit barn går velforberedt til prøven med selvsikkerhed og ro i maven.
Kan jeg hjælpe dit barn i forberedelserne af den fællesfaglige naturfagsprøve, så kontakt mig gerne for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dit barn til en tryg og sikker eksamensoplevelse.
Ved at skabe en fokuseret ramme for læring flytter vi børn og unge fra begrænsning til begejstring.
Målet er udvikling på elevens personlige plan, der bidrager til et nyt syn på egne evner og livsduelighed – nu og senere i uddannelsessystemet.