Relationer i undervisningen er fundamentale for et positivt læringsmiljø. Vores evne til at skabe tillid, respekt og en åben kommunikation med eleverne fremmer engagement og samarbejde. Gode relationer bidrager til et trygt rum, hvor alle føler sig anerkendte og motiveret til at lære. Når børnene og de unge oplever, at de ses som individer og deres behov og interesse tages alvorligt, styrker deres læringsudbytte.
Alle bør kende følelsen af at kunne lykkes med noget – og også med det der kan umiddelbart kan forekomme at svært. For mig er det altid helt fantastisk at opleve, når de børn og unge, jeg underviser, udtrykker både glæde og begejstring i en faglig situation. Måske er det en yngre dreng i 2. klasse, der med glæde i øjnene fortæller mig, at ”vi har lige haft læsekursus og nu er jeg så dygtig til at læse, at jeg har fået mig en læsemakker” eller den ordblinde dreng i 9. klasse, der glad ringer til for at fortælle mig, at han har fået 12 i mundtlig dansk. Oplevelserne er mange, men vigtigst er følelsen af mestring og succes. Så føler jeg faktisk også at lykkes med min opgave – nemlig at hjælpe både børn og unge videre i deres læring. For mig er det af stor betydning at sætte nøjagtige de mål, der passer til den enkelte. Min filosofi er, at alle kan rykke sig.
Faglig baggrund
Ud over min uddannelse som Alkalær-underviser er jeg uddannet folkeskolelærer, læsevejleder, speciallærer samt PAS-test-konsulent. I alt har jeg over 30 års erfaring med læseundervisning. Derudover har jeg erfaring med danskundervisning både i overbygningen og på erhvervsskoler.
De seneste 10 år har jeg i særdeleshed beskæftiget mig med ordblinde børn og unge. Den gruppe kan nemlig også lære at læse. Jeg har gode resultater med børn og unge, som har kæmpet med at bryde læsekoden. Min tilgang til det enkelte barn bygger altid på barnets forudsætninger. Derfor gør jeg altid meget ud af samtalen med barnet eller den unge inden vi begynder på et forløb. I selve forløbet tilpasser jeg undervisningen på en måde, så eleven får succesoplevelser. Ligeledes er det meget væsentligt at arbejde i et passende lavt tempo, så læringen konsolideres og sidder fast.
Som forældre hjælper jeg jer med redskaber til læsningen og stavningen i hverdagen, så vi trækker i samme retning. Oftest er det en rigtig god ide, at vi inddrager barnets skole, så barnet oplever en ensartethed i læsningen og dermed får de bedste muligheder for faglig udvikling.
Alle børn kan få og skal have gode oplevelser med matematikken, og fortjener succesoplevelser som er med til at styrke deres tro på egne evner. Det, jeg holder allermest af ved at undervise, er de øjeblikke, hvor eleverne får aha-oplevelser, og får en oplevelse af, at de kan mere end de selv troede. Det er i disse øjeblikke, mit arbejde som underviser giver allermest mening - når en elev går fra at tvivle på egne evner til at være fyldt op med fornyet energi og en stor motivation for at lære endnu mere.
Jeg er overbevist om, at alle børn kan lære at forstå matematikken, hvis den fremlægges i en kontekst, som giver mening for det enkelte barn. Hver elev lærer på sin egen måde, og min vigtigste opgave som underviser er at møde dem netop dér, hvor matematikken bliver meningsfuld for dem. Jeg tror på, at læringen opstår i processen frem mod et givent resultat, netop der hvor eleven får lov til at tænke selv og undre sig. For mig er det afgørende at tage udgangspunkt i hvert enkelt barns niveau for at udvikle deres potentiale og sikre størst mulig læring.
Faglig baggrund
Jeg er uddannet lærer med linjefag i matematik, biologi samt fysik/kemi. Jeg har 10 års erfaring med undervisning på både mellemtrin og i udskolingen. Derudover har jeg ført 9.klasses elever til afgangsprøver i alle mine 10 år som underviser. Jeg er uddannet matematikvejleder, og har derigennem fået et stort kendskab til, hvordan elever på alle niveauer udfordres og løftes fagligt. Det seneste års tid har jeg brugt på at udvikle undervisningsmaterialer til matematikundervisningen i grundskolen, hvor mit fokus har været på den undersøgende tilgang til undervisningen.
I mødet med barn og forældre er det vigtigste for mig at skabe et trygt og målrettet forløb, hvor vi i fællesskab sikrer den bedst mulige udvikling for barnet. Dette sikrer jeg ved at starte ud med at vurdere det enkelte barns faglige niveau og derefter planlægge og gennemføre en målrettet og progressiv undervisning. Som forældre kan I af mig forvente at få klarhed over, hvor jeres barn befinder sig rent fagligt, samt få råd og vejledning til, hvordan I kan hjælpe og støtte jeres barn i den videre faglige udvikling.
At skabe trygge rammer i engelskundervisningen er fundamentalt for, at eleverne kan udvikle sig og få modet til at tage chancer med sproget. Jeg stræber altid efter at skabe et miljø, hvor eleverne føler sig trygge nok til at lave fejl, fordi fejl er en naturlig del af læringsprocessen. Når eleverne ved, at de kan prøve sig frem uden at blive dømt, åbner det op for en større nysgerrighed og vilje til at lære. Der er mange forskellige udfordringer når det kommer til engelsk. Det kan være at eleven er udfordret i forhold til det sproglige, det analytiske eller det skriftlige. Jeg er overbevist om at jeg kan hjælpe med disse udfordringer. Derudover kan jeg hjælpe dem af jer som går i gymnasiet med det metodiske og taksonomiske.
Jeg tager udgangspunkt i den enkelte elevs behov og niveau således, at undervisningen giver eleven mest muligt udbytte.
Faglig baggrund
Jeg er uddannet cand.mag. i engelsk og historie fra Syddansk Universitet i 2019. Jeg har i flere år undervist i engelsk på flere forskellige niveauer. Blandt andet har jeg undervist i engelsk på STX, HF, EUD, EUX og i udskolingen. Derudover har jeg ført gymnasieelever til DHO-forsvar.
Det er vigtigt for mig, at eleverne føler sig trygge i undervisningen således, at de styrker deres engelske evner i et sådant omfang, at de også opnår nok selvtillid til at benytte den i skolen og i hverdagen.
De fleste kender følelsen af, at det kan være udfordrende at have tillid til egne fremmedsprogskundskaber, og når det kommer til mundtlig engelsk, er tryghed afgørende for at kunne få det meste ud af undervisningen - også i skolen. Et miljø, hvor eleverne bliver opmuntret til at tale og udtrykke sig uden at føle sig flove, skaber grobund for mere selvsikker kommunikation.
En tryg læringsatmosfære giver eleverne modet til at prøve sig frem og at lave fejl. I sprogindlæring er fejl helt normale og nødvendige for at lære og forbedre sig. Hvis elever føler, at de bliver dømt eller kritiseret for at lave fejl, kan det skabe usikkerhed og hæmme deres lyst til at bruge sproget aktivt. Omvendt, hvis de oplever, at fejl bliver set som en naturlig del af læringsprocessen, vil de føle sig mere trygge ved at prøve sig frem. På samme måde er tryghed i skriftligt arbejde vigtig, fordi det giver eleverne mod til at skrive og redigere deres tekster. Når eleverne føler, at deres skrivefærdigheder bliver mødt med støtte og forståelse, har de lettere ved at udvikle deres skrivestil og udtrykke deres tanker klart på engelsk. Hos os skaber vi et læringsmiljø, hvor eleverne føler sig støttet og opmuntret til at tage skridt fremad, både mundtligt og skriftligt. Det gør det lettere for dem at udvide deres engelskkundskaber og opbygge selvtillid i brugen af sproget.
Faglig baggrund
Jeg blev i 2019 uddannet cand.mag. i engelsk og historie fra Syddansk Universitet i Odense. Jeg har i flere år beskæftiget mig med undervisning på forskellige niveauer, og har gennem de sidste 3 år ført flere hold til eksamen med stor succes i erhvervsskoleregi.
Det er mit store mål at hjælpe de unge med at bruge det engelske sprog mere aktivt i hverdagen, så den sproglige selvtillid udvikles i takt med udtale og ordforråd.
Modtager du undervisning hos os, vil du opleve at føle dig støttet, både fagligt og personligt. Når du får hjælp i en undervisningssituation uden andre deltagere, kan det være lettere at forstå stoffet og få det lagret i hukommelsen. Undervisningen giver også mulighed for at gå mere i dybden med emner, du finder udfordrende. En anden fordel er, at det vil give dig mere struktur i din læring. Det kan også være en stor motivation, da man får mulighed for at se fremgang og succes.
Ved at skabe en fokuseret ramme for læring flytter vi børn og unge fra begrænsning til begejstring.
Målet er udvikling på elevens personlige plan, der bidrager til et nyt syn på egne evner og livsduelighed – nu og senere i uddannelsessystemet.